На позачерговій сесії Козятинської районної ради (Вінницька область) депутати одноголосно підтримали пропозицію про виділення ста тисяч гривень на відновлення військової частини.
Декілька років тому тодішнє керівництво Міноборони ліквідувало військовий підрозділ Повітряних сил, що дислокувався в райцентрі Гайсин. Тепер частину відновлюють, на її базі розташують мотопіхотний батальйон територіальної оборони. На проведення ремонтно-будівельних робіт приміщень казарми, а також інших споруд, зокрема, котельні, відновлення тепло- та водопостачання вже витрачено приблизно 60 мільйонів гривень. Частину грошей надало військове відомство, решту суми виділили з обласного бюджету, допомогли також підприємці. До благодійної акції долучилися й окремі територіальні громади. Одна з них — Козятинська районна рада.
— Незважаючи на непростий час, ми вирішили підтримати військових, — каже голова Козятинської райдержадміністрації Олег Оркуша. — Хоча підрозділ розташований далеко від нашого району, але він є батальйоном територіальної оборони області, а значить, і Козятинщини. Знаю, що там уже базується частина військових, тому не можна зволікати з наданням допомоги. Захистити державу можна тільки тоді, коли разом з військовими кожен у міру своїх можливостей підставить їм плече.
Нагадаємо, Вінниччина межує з невизнаною Придністровською Молдавською Республікою. Там дислокується армія Російської Федерації. Військова частина, що її відновлюють, має стати повноцінним підрозділом, належно оснащеним технічними засобами. Її бійці, у разі необхідності, першими стануть на захист південного кордону держави.
Вінницька область.