Конкурс проектів розвитку територіальних громад оголошено Вінницькою обласною радою. Дванадцятий раз поспіль у місцевих рад з’явилася можливість отримати гранти на вирішення проблемних питань своїх територій.
— Для переможців передбачено в обласному бюджеті загальну суму два мільйони гривень, — каже голова Вінницької облради Сергій Свитко. — Однак депутати пропонують під час уточнення головного фінансового документа або перерозподілу додаткових надходжень подвоїти грантові кошти. Адже це гроші, які безпосередньо надходять до конкретної громади і витрачаються на те, що пропонують жителі цієї громади.
До участі у створенні проектів громади можуть залучати партнерів — громадські організації. Це передбачено умовами змагання. Пріоритетними визначено дванадцять напрямків, що сприятимуть поліпшенню умов життя на територіях сільських, селищних, міських громад. Свої проекти можуть подавати також районні ради. На першому місці серед пріоритетів значиться вирішення проблем житлово-комунального господарства. Далі йде розробка проектів ресурсо- та енергозбереження. Чи не вперше за 12 років проведення конкурсів його організатори запропонували учасникам підготувати проекти з патріотичного виховання та підтримки заходів збереження територіальної цілісності краю.
Практичні поради та консультації у написанні проектів надаватимуть фахівці регіонального ресурсно-інформаційного центру «Громади Вінниччини».