Президент України Петро Порошенко в ніч на 25 березня задовольнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Відповідний Указ він підписав під час особистої зустрічі з Ігорем Валерійовичем.
За наявною інформацією, виконувати обов’язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації призначено діючого голову Запорізької ОДА Валентина Резніченка (на знімку).

Президент відзначив, що Дніпропетровщина повинна залишатися надійним захисним рубежем на сході України.
— Ми повинні забезпечити мир, стабільність і спокій, — підкреслив Петро Порошенко. — Дніпропетровщина повинна залишатися бастіоном на сході України, захищати мир і спокій громадян.
— Голова ДніпрОДА подав прохання про відставку, Президент задовольнив, — прокоментував відставку Коломойського у Facebook народний депутат Борис Філатов. — Звільнення пройшло максимально коректно. Усі справи буде передано Валентину Резніченку в максимально комфортному режимі. У суботу відбудеться мітинг-концерт «За Єдину Україну». На мітингу буде заслухано річний звіт команди Коломойського. Будуть присутні народні депутати, лідери громадської думки, добровольці, волонтери, новий глава регіону. Давайте перестанемо пити валеріанку й покажемо всьому світу, що ми можемо бути цивілізованими людьми, для яких наша країна — вище амбіцій. Не давайте приводів для радості нашим ворогам, і внутрішнім, і зовнішнім.
Борис Філатов також повідомив, що одразу ж за підписанням Указу надійшла заява про відставку й заступника Ігоря Коломойського Геннадія Корбана.

Дніпропетровська область.

До речі

Валентин Резніченко народився 22 квітня 1972 року в Дніпропетровську. З 1996 року працював у Групі компаній ТОВ «Український медіа холдинг», в якому очолював підрозділи різних рівнів і напрямів діяльності: преса, радіо, телебачення. Займався розвитком радіомереж, освоєнням і експлу-атацією нових радіочастот, розвитком нових радіомереж по всій Україні. У 2003 році був призначений на посаду віце-президента ТОВ «Український медіа холдинг». Із серпня минулого року очолив Український державний центр радіочастот. Із 21 лютого нинішнього — керівник Запорізької ОДА.