Уряд Сполучених Штатів враховує резолюцію Конгресу США із закликом озброїти Україну, проте продовжує зосереджуватися на дипломатичних шляхах розв’язання ситуації.
Про це заявила речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ. «Звичайно, ми проводимо консультації з Конгресом і, очевидно, багато хто з них (конгресменів. — Ред.) висловлював свої думки навіть до прийняття цієї резолюції», — відповіла Псакі на запитання щодо реакції в американській адміністрації на прийнятий документ. Проте, зауважила речник, США зосередяться на підтримці України та просуванні дипломатичного рішення, «яке поважає суверенітет і територіальну цілісність України».
Отже, резолюція Палати представників Конгресу США, підтримана конгресменами обох партій, не змусила Барака Обаму переглянути свою думку щодо надання Україні летального озброєння. «Нічого не змінилося щодо нашого рішення, прийнятого в цій сфері», — наголосила вона.
Нагадаємо, що у прийнятій резолюції конгресмени закликали президента США негайно надати нашій країні летальну зброю для захисту. Того самого дня у Держдумі пригрозили повернути Володимиру Путіну право вводити на територію України ЗС РФ у разі, якщо Сполучені Штати підтримають нашу державу озброєнням. А американський мільярдер Джордж Сорос в інтерв’ю «Bloomberg» порадив світовим лідерам «повчитися у Путіна» і надати Україні таємну підтримку...
До речі, це була остання прес-конференція Джен Псакі (яка переходить на роботу до Білого дому) на посаді речника Держдепу. Під час брифінгу вона подякувала журналістам за співпрацю та «серйозні й гострі запитання з важливих тем», повідомляє AFP.

На знімку: а тим часом переговори між президентами США та Афганістану Бараком Обамою та Ашрафом Гані  завершилися заявою Білого дому про те, що Штати призупинять виведення військ з Афганістану. Американські військові переорієнтуються від бойових дій на тренування місцевих сил безпеки, уточнили у Вашингтоні.

Фото з сайту Білого дому.