Двадцять дві тонни гуманітарної допомоги доставили з Вінниці до Святогірської лаври на Донеччині.
Це вже третій вантаж, зібраний волонтерами Вінницької єпархії УПЦ. Секретар єпархіального управління Владислав Демченко розповів кореспонденту «Голосу України», що організували її з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона. Крім продуктів харчування та одягу, передали сто тисяч гривень.
Організаторами всіх трьох гуманітарних вантажів є Георгій та Людмила Толчеви. Вони долучили до акції також парафіян із сусідніх з Вінниччиною областей. Нині готують для біженців Великодні подарунки. Запрошують небайдужих долучитися до святої справи, щоб жоден з тих, хто нині знайшов прихисток у православній обителі Святогірська, не залишився поза увагою у день одного з найбільших християнських свят. Як стверджують Толчеви, у Святогірській лаврі нині понад 700 людей, які змушені були залишити свої домівки, тікаючи від війни. Майже двісті з них — діти.
— Вінницька єпархія також опікується вимушеними переселенцями, які прибувають до нашої області, — зазначив Владислав Демченко.
Волонтери Вінницької єпархії звертаються до всіх небайдужих допомогти стражденним. Тим, у кого є така можливість, можуть скоординувати свої дії за телефоном: +380965790007.
Вінницька область.