Німеччина і Канада оголосили про зміну правил безпеки польотів. Відтепер у кабіні під час рейсу мусить перебувати як мінімум дві людини. Всі німецькі авіакомпанії вже домовилися про негайне запровадження цього правила. Швидше за все, нововведення стане обов’язковим для всіх авіакомпаній світу. Таке рішення ухвалили після того, як стало відомо, що другий пілот аеробуса А-320, який зазнав авіакастрофи над Альпами, насправді вчинив самогубство. Крім себе він убив ще 149 осіб з 16 країн, у тому числі дітей.
Розшифровка самописця засвідчила, що в момент катастрофи 28-річний Андреас Любітц був у кабіні один. Він змінив код доступу, щоб командир екіпажу не зміг потрапити всередину, і свідомо знищив літак. Ймовірний ключ до розгадки мотивів пілота, якого ще до учорашнього дня характеризували як доброзичливу цілеспрямовану людину, могли знайти під час обшуку в домі його батьків.
Тим часом німецька преса, посилаючись на свідчення знайомих Любітца, повідомила про проблеми хлопця з психічним здоров’ям. Нібито через них він навіть припиняв льотне навчання і півтора року лікувався у психіатра. Проте представники компанії «Germanwіngs», якій належав літак, наполягають, що проблеми зі здоров’ям були багато років тому, а останні психологічні тести пілот пройшов блискуче.