ПОСТАНОВА Верховної Ради України

З метою здійснення парламентського контролю за витрачанням державних коштів під час надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу в Калуському районі Івано-Франківської області у 2011-2014 роках, відповідно до частини третьої статті 89 Конституції України, статті 87 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:
1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування обставин розкрадання державних коштів під час надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу в Калуському районі Івано-Франківської області у 2011-2014 роках (далі - Тимчасова слідча комісія).
2. Визначити основним завданням Тимчасової слідчої комісії розслідування обставин щодо виконання договорів про надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу в Калуському районі Івано-Франківської області у 2011-2014 роках, оплати коштів за відповідними договорами та їх розкрадання.
3. Кабінету Міністрів України, міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, іншим органам влади, установам та організаціям незалежно від форм власності та підпорядкування забезпечити додержання законів України «Про статус народного депутата України», «Про комітети Верховної Ради України», «Про державну таємницю» щодо доступу народних депутатів України - членів Тимчасової слідчої комісії до інформації, матеріалів і документів, що стосуються завдань Тимчасової слідчої комісії.
4. Визначити, що кількісний склад Тимчасової слідчої комісії становить 10 народних депутатів України виходячи із забезпечення такого представництва в її складі: один представник від сімдесяти народних депутатів України, але не менш як по одному народному депутату України від кожної депутатської фракції (депутатської групи), а також два представники від позафракційних народних депутатів України.
5. Обрати головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Насалика Ігоря Степановича (фракція ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»), заступником голови Тимчасової слідчої комісії - народного депутата України Чорновол Тетяну Миколаївну (фракція Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ»).
6. Обрати до складу Тимчасової слідчої комісії таких народних депутатів України:
Березу Борислава Юхимовича - позафракційний;
Войціцьку Вікторію Михайлівну - фракція Політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ»;
Гуляєва Василя Олександровича - група «Відродження»;
Дерев’янка Юрія Богдановича - позафракційний;
Колєснікова Дмитра Валерійовича - фракція Політичної партії «Опозиційний блок»;
Купрієнка Олега Васильовича - фракція Радикальної партії Олега Ляшка;
Недаву Олега Анатолійовича - фракція ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»;
Шлемка Дмитра Васильовича - фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».
7. Матеріально-технічне, кадрове, інформаційне та організаційне забезпечення роботи Тимчасової слідчої комісії покласти на Апарат Верховної Ради України.
8. Визначити термін діяльності Тимчасової слідчої комісії - три місяці з дня прийняття цієї Постанови.
9. Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше тримісячного терміну з дня прийняття цієї Постанови.
10. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України В. ГРОЙСМАН.

м. Київ,
19 березня 2015 року.
№ 270-VІІІ.