Міністр внутрішніх справ підписав наказ про звільнення начальника управління МВС України в Кіровоградській області полковника міліції Анатолія Вітюка. Він звинувачується у корупції. Зокрема, у тому, що сприяв дружині у призначенні її на посаду заступника начальника міськвідділу міліції та дочасному присвоєнні їй нового звання.
За даними департаменту внутрішньої безпеки міністерства, очільник обласної міліції також дав доручення встановити на автомобіль дружини спеціальні розпізнавальні знаки. Нині триває службове розслідування, прийнято рішення про зняття незаконно отриманого звання.
Тепер уже колишнього начальника УМВС в Кіровоградській області призначили в квітні минулого року. Тоді, як повідомляли ЗМІ, Анатолія Вітюка вибрало керівництво міністерства і люстраційна комісія з-поміж інших кандидатур за результатами жорсткого конкурсу.
У 2014 році співробітники департаменту внутрішньої безпеки міністерства спрямували до органів прокуратури 160 кримінальних проваджень за фактами корупції, складено 57 адміністративних протоколів. За два місяці поточного року проведено вже більше півтори тисячі перевірок. Покарано 645 працівників, 57 — звільнено з органів внутрішніх справ.

Кіровоградська область.