26 березня «Голос України» повідомляв про акцію протесту гірників Нововолинська. Йшлося про те, що працівникам трьох діючих у місті шахт виплачено лише 42 відсотки заробітної плати за грудень-січень, за лютий — жодної копійки. Заборгованість за три останні місяці, не враховуючи березень, становить 54,2 мільйона гривень.
Як повідомив міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков, у п’ятницю двома траншами на вугільні підприємства надійшло 36,5 мільйона гривень, гірникам повністю виплачено заробітну плату за грудень-січень і 27 відсотків — за лютий. Соціальну напругу в місті знято.
Та повністю розв’язати проблему зможе лише пуск в експлуатацію шахти № 10 «Нововолинська» (будується з 1989 року). Адже шахти № 1 і № 9 фактично вичерпали свої запаси і їх за логікою речей потрібно б закрити. Десята ж, яка змогла б прийняти звільнених гірників, зводиться вкрай повільно. Цього року на її будівництво з держбюджету виділено усього 200 мільйонів гривень. Та й тих поки що немає. Тож обіцяного пуску не буде й цьогоріч.

Волинська область.