Вийшла друком об’ємна праця під авторством Павла Гайдуцького «НеЗалежна економіка України».
У книзі висвітлено проблеми становлення економіки України за роки незалежності, а також питання модернізації українського суспільства та його цивілізаційного вибору. Двозначний смисл, закладений у назві книги, означає високу залежність вітчизняної економіки від багатьох внутрішніх і зовнішніх, об’єктивних і суб’єктивних чинників, від економічних і соціальних реформ, євразійських і європейських викликів.
Видання присвячене 20-річчю обрання Леоніда Кучми Президентом України. Тож значне місце у ньому відведено розкриттю ролі Л. Кучми у розбудові держави та економіки, здійсненні економічних і соціальних реформ, забезпеченні протистояння України зовнішнім і внутрішнім викликам та формуванні її цивілізаційного вибору. Це перше комплексне дослідження такого характеру.
Робота буде корисною для науковців, політологів, аспірантів, студентів і широкого кола читачів, яких цікавлять питання економічної політики та державного будівництва.

Про автора

ГАЙДУЦЬКИЙ Павло Іванович
Народився в 1950 р. на Тернопільщині, доктор економічних наук (1990 р.), професор (1991 р.), лауреат премії ім. М. Туган-Барановського (1994 р.), академік Національної академії аграрних наук (1995 р.), заслужений діяч науки і техніки України (1998 р.), нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ. ІІ і І ступенів.
Свого часу П. Гайдуцький був головою Держкомзему України (1995 р.), міністром сільського господарства і продовольства України (1996 р.), заступником Глави Адміністрації Президента України (1997—2005 рр.), радником Президента України (2006 р.), радником Прем’єр-міністра України (2007 р.), заступником голови правління банку «Аркада» (2008 р.). Нині — директор Інституту стратегічних оцінок (з 2009 р.).