Кишенькові кремлівські журналісти продовжують посипати попелом брехні й одурманення головну мету терориста номер один — президента Росії Путіна: російський мир на крові. ВВП призначив себе — «вищим за Бога», але став гіршим за диявола. Сотні зомбованих контрактників, шантажованих банкрутів, які не змогли розрахуватися за кредити, достроково випущених зеків продовжують відправляти гумконвоєм на територію України залякувати й убивати всіх неросіян. А з незгодними з ватяною «правдою» нікчемного пу «скрізь погано, крім Росії з дешевою горілкою» проводять профілактичні бесіди, звільняють із роботи, таврують «ганьбою» і... убивають їх просто біля Кремля. А місця розстрілів оскверняють, розтоптують. Як і свою совість. Але в Росії є ще мільйони тих, хто хоче знати правду й не боїться стояти на її боці. На вихідних російські активісти знову провели пікети проти кремлівських розпалювачів війни. За мир і майбутнє кожного з нас.
Віктор БАЛАБАНОВ (Москва, член правління Московської обласної організації Союзу кінематографістів РФ, член Союзу театральних діячів Росії, голова Люберецького місцевого відділення РОДП «ЯБЛУКО», артист театру й кіно):
— Справжні громадяни Польщі вперше присудили премію посмертно! Вона присвоєна громадянину Росії Борису Нємцову — справжній людині! І премія відповідна — «Орел»! Спасибі, Польще, за належну оцінку Росіянина! Батьківщина так НЕ МОЖЕ — влада підла зараз! Росія ВИМАГАЄ ЗМІН! Тим, хто зараз при владі, біля корита, пуста «ідея», брехливий «патріотизм», яким прикриваються негідники, дорожчі за людське життя! Вони й матір продадуть заради ефемерної «Росії»! Це узурпатор їх такими виховав, задушивши вільні ЗМІ й вивівши на трибуни й телеекрани психованих «радетелей за Россию»! І ті, хто каже, що далекий від політики, мовчки погоджуються з тим, що відбувається!
Усі гарні люди на нашій рідній планеті Земля повинні об’єднуватися хоча б ідеєю Добра! А краще — Любові! До всього живого!
Костянтин ТИЧИНА (Москва):
— У Росії небезпечно бути незгодним.
Тетяна ЛІСІНА (Санкт-Петербург, художниця):
— Президент Путін зробив, на мій погляд, одну дуже важливу річ. Він показав справжнє обличчя більшості росіян. Раніше люди намагалися не демонструвати свої недоліки, слабкі сторони, комплекси. Зараз завдяки політиці однієї людини, телебаченню й радіо відкрилися всі «канали», розкрилися всі рани... те, про що бабусі тихо говорили біля під’їзду на лавці, стали годинами обговорювати на ток-шоу, куди запрошують справді «кращих із кращих», цвіт нації. Культура у всіх виявах залишилася тільки на каналі «Культура». Телебачення опустилося до «найінтелігентнішої» частини народу й злилося з нею... Зникли з держканалів передачі про тварин, документальне історичне кіно, а якщо раптом і покажуть, то це обов’язково буде фільм-пропаганда на кшталт «Який Крим щасливий, що він наш, і ми теж» або «Україна не держава». У підсумку вся гидота, бруд, такий як опоганення місця вбивства Нємцова й тому подібне, ненависть, заздрість, помста за своє жалюгідне існування вилилися в навколишній світ (нехай усі бачать, які ми), і цьому вже немає МЕЖІ!!! Тепер кожен може побачити справжнє обличчя свого сусіда, родича, колеги, країни... і вже вирішувати: приймати його таким чи ні.
Любов ПОДОБЄДОВА (Амурськ):
— Як таке можливе в моїй країні!?
Замість Музею політичних репресій «Перм-36» буде музей охоронців НКВС. Нова експозиція (стару можна на смітник?) розповість відвідувачам про нелегку службу «захисників Батьківщини»: як вони пресували, принижували, ображали «п’яту колону», як несли нелегку службу на «кордонах» «совкової» єресі.
Олександр БИВШЕВ (Орловська область, сел. Кроми):
— Росія не тільки дружно радіє у зв’язку з «приєднанням» Криму, а й активно викриває «п’яту колону», виявляє всіляких «націонал-зрадників», «космополітів безрідних» і т. д. Слідчі органи завжди напоготові, пильнують. Днями прийшов новий номер місцевої кромської районки, у якому 4/5 усіх опублікованих матеріалів присвячені масовій радості слухняних громадян із приводу героїчного «узяття Севастополя». Ну і як тут обійтися без «відщепенців», які псують «свято». Потрібно віддати належне «такту» редакції газети — здогадалися-таки цього разу змінити моє прізвище (не те що рік тому, коли відкритим текстом озвучили прізвище «зрадника Батьківщини» ще до судових і слідчих заходів (така от презумпція невинності а-ля рюс).
Ольга ЛЕОНОВА (Москва, диктор радіо й кіно):
— Люди, вірні сини Батьківщини, померлі й живі, для влади — сміття під ногами, тому що не мають матеріальної цінності в їхніх очах. Смирнов, прекрасний артист, зі складною, навіть трагічною, долею. Чи багато в нас залишилося такого, що ще не встигли знищити? От так знищується Росія. Крок за кроком підмінюються цінності, стирається історична й культурна пам’ять. Країна манкуртів.
Володимир КИСЕЛЬОВ (Новгород, учитель):
— Аналітик я не надто хороший, більше живу емоціями, які, звичайно ж, на боці українського народу. А моє найзаповітніше бажання — побачити заміну путінського режиму на гуманістичний, а отже, торжество справедливості, яка, знову ж, на боці волелюбного народу.
Дмитро ПОПОВ (Гонконг, журналіст):
— Росіян зганяють, як баранів, на путінги за Кримнаш! А вони це заслужили своєю баранячою поведінкою. Вони вважають, що їх зганяють, щоб довести щось зовнішньому світу — мовляв, народ і партія єдині?.. Я вас запевняю: зовнішній світ на все на це дивиться з почуттям глибокої гидливості й відрази. Мерзота, що захопила владу в країні, робить це мерзенне шоу спеціально для того, щоб запевнити людей у тому, що вони раби й безсловесна худоба.
У здорового організму є система імунного захисту. А в цілої країни, виявилося, немає. І вся Росія дивиться, як заворожена, на довгу низку непотребств і знущань над здоровим глуздом, які витворяє один-єдиний плюгавий негідник з освітою гепеушника й менталітетом дворової шпани, 15 років узурпуючи владу й обкрадаючи країну зі своїми дружками, а тепер — нав’язавши їй війну з братнім народом і усім світом та впевнено ведучи державу до економічної ізоляції й краху. Ну що ж, вочевидь, іншого шляху немає — спочатку повний економічний крах, мордою в багно — усіх громадян, що раптом занедужали нацшовінізмом, а потім тихе лікування — депутінізація за прикладом денацифікації в Німеччині, вирощування картоплі, валяння валянків, усе з нуля для обдуреного пропагандою населення — наче ніякої цивілізації до цього ніколи не було й усе це вже багато разів не проходили.
Олександр КОНДРАКОВ (Санкт-Петербург, конструктор):
— Усі три голодомори в Україні цілеспрямовано були організовані чекістським режимом. І голодомор був в Україні та в інших регіонах. Це визнає Український народ і український уряд, а російський уряд не визнає. Він будує пам’ятники чекістському режиму й організовує фашистські сходки.
А ще в нас задокументоване х.. ло, яке в реальному режимі бреше, нібито криза в Росії посилюється через зовнішні чинники, у той час як цю конкретну кризу воно саме створило. Насамперед захопленням Криму.
Євген ЮР’ЄВ (публіцист, Москва):
— Колективний Путін (конкретний аватар Путін як персона, що боком ходить, може вже й померти, це не принципово) складається із усіх кольорів мерзенності російської влади. І дивіться, як повчально й смішно виходить цього разу, це приблизний розклад, просто показати палітру:
Сечін — жадібність.
Медведєв — нікчемність.
Сурков — розбещеність.
Шойгу — тупість.
Кадиров — злість.
Лавров — підлість.
Сьомий і наступні кольори можете додавати самі, божевілля, заздрість, боягузтво, це не принципово. У сумі — сірий слиз. Grey goo, термін з кіберпанківської футурології. Є й ще один колір. Колір, якого немає. Це колір «народу». Він ніякий, не червоний, не чорний. Не білий. Ну, можливо, це колір перекислого тіста або пустих бляклих щів. Йому занадто багато приписують, цьому «народу», і зла, і добра, а ситуація гірша, ганебніша. Він — ніякий. От відкриття. І ці сірі нікчемності нагорі будуть нескінченно мерехтіти в різних згасаючих комбінаціях на тлі мутної порожнечі. До речі, Брежнєва свого часу потішний колектив навіть поховати нормально не зміг, упустили труну.

Підготувала Наталя ЯРЕМЕНКО.
Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.