Голова Верховної Ради Володимир Гройсман узяв участь у четвертому засіданні Національної ради реформ під головуванням Президента Петра Порошенка. Учасники говорили про те, як втілюються системні зміни в нашій країні, зокрема, в агропромисловому та паливно-енергетичному секторах і окреслили перспективи імплементації Угоди про асоціацію з Європейським 
Союзом.
На початку засідання глава держави звернув увагу на особливу роль аграрної галузі, яка нині є однією з ключових експортноорієнтованих ланок вітчизняної економіки. «У часи, коли через агресію проти України знищено промисловий потенціал Донецької та Луганської областей, у зв’язку із падінням експорту продукції машинобудування, металургійного комплексу, локомотивом експортної виручки стала аграрна галузь», — констатував він. Отже, зауважив Петро Порошенко, необхідно створювати сприятливий інвестиційний клімат у цьому секторі.
Окремо Президент зупинився на питанні реформування паливно-енергетичного комплексу, наголосивши на важливості ухвалення змін до Закону про акціонерні товариства. 
Вони, мовляв, дозволять відновити контроль держави на своїх підприємствах та побудувати прозору систему їх роботи. «Найближчим часом зможемо прийти до того, про що говорили з початку створення коаліції — прозорого режиму управління державною власністю», — сказав глава держави, зазначивши: цьому сприятимуть вже здійснені кроки й проведення відкритих та прозорих конкурсів із добору керівників таких підприємств, участь в їх управлінні іноземців. «Думаю, це те, що хочуть чути про Україну інвестори», — констатував він.
Такий підхід має застосовуватися в усіх напрямках життєдіяльності держави, на стратегічно важливих підприємствах, переконаний Петро Порошенко. «Важливо застосовувати його не лише до окремих підприємств деяких галузей, а й до всього паливно-енергетичного сектору, — наголосив він. — Коли ми говоримо про деолігархізацію, то це має стосуватися всіх».
Говорили на раді реформ також про боротьбу з корупцією. Важливим кроком із унеможливлення її проявів, на думку Президента, є запровадження системи електронних допорогових державних закупівель. 
«Це оцінка діяльності кожного міністра. Давайте побачимо, хто на сьогодні ефективно працює у запровадженні електронних торгів, а хто поки що хоче жити по-старому», — сказав глава держави.

Прес-служба Президента України.
Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).