Двері електрички відчинилися, і до вагону зайшов чоловік із баяном та одразу привернув увагу пасажирів своїм дзвінким голосом. Доволі професійно, на високій ноті він затягнув пісню. Люди потягнулися до гаманців. Гривня, дві, щонайбільше п’ять — не так і багато, а музикант ішов вагоном і розтягував баян.
Через якийсь час баяніст повернувся, очевидно, встиг пройти до останнього вагона. Хтось із пасажирів тихцем попросив дати здачу з 20-гривневої купюри. Чоловік витягнув з кишені зібгані гривні, відрахував папірці. Та навіть на чиєсь прохання назвав себе — Володимир Ковалишин (на знімку) із Дрогобича, член УТОСу. І спокійно пішов собі, весело наспівуючи, в інший кінець поїзда.
Одна з пасажирок розповіла, що музикант насправді зовсім не жебрак. Він закінчив консерваторію, його дружина — професійний музикант. Вони досить забезпечені люди, мають крамницю. Володимир Ковалишин підзаробляє співом на курорті Трускавець. А вагонний вояж — щось на кшталт хобі. Стиль життя. Мовляв, не може талановитий чоловік без музики та великої аудиторії всидіти, то що робити!?
Львівська область.

Фото автора.