Перше квітня не стало днем сміху для кримськотатарського народу. Цього дня опівночі припинив мовлення єдиний національний телеканал «АТР». Ростехнагляд тричі відмовляв йому у видачі ліцензії. Керівництво каналу навіть наймало московську фірму, яка спеціалізується в області підготовки пакета документів для одержання ліцензій, однак і це не допомогло.
«АТР», на якому мовлення велося трьома мовами: російською, українською й кримськотатарською, з першого дня роботи й під час анексії Криму займав проукраїнську позицію, і це не забули.
Нині, за словами гендиректора Ельзари Іслямової, канал, найімовірніше, буде перетворено на студію-продакшн з виробництва фільмів і тематичних програм. Кілька років тому тут було створено художній фільм «Хайтарма», який розповідає про депортацію кримських татар у 1944 році.
Заступник гендиректора каналу й відомий журналіст Ліля Буджурова каже, що канал не помре, можливо, працюватиме через українську супутникову систему. Для цього отримано ліцензію Нацради з питань телебачення й радіомовлення України.
Крим.