Навздогін за іншими органами місцевого самоврядування України Херсонська міська рада також визнала Росію країною-агресором. За це проголосували 39 із 44 присутніх на сесії депутатів, а проти — виключно члени КПУ та колишні регіонали. До того аналогічне рішення прийняла і рада Скадовського району Херсонщини, повідомляє наш власний кореспондент Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
Прикарпатські обранці також підтримали постанову Верховної Ради про визнання Російської Федерації державою-агресором. За це на 35-й сесії обласної ради поіменно проголосували 83 депутати, заодно визнавши «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями. Але на цьому не зупинилися. На другому пленарному засіданні цієї ж сесії депутати проголосували за право спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на цілісний майновий комплекс пансіонату «Гута» в Богородчанському районі. Це відпочинкова база «Роснефти», що не функціонує років десять. Було запропоновано в односторонньому порядку розірвати міжурядову угоду, згідно з якою російська нафтова компанія мала майновий комплекс у Карпатах. Поряд із цим під час дискусій промовці визнали, що це рішення є радше політичним, бо наразі не має юридичних наслідків. Інші емоційно відстоювали свої позиції, пригадавши, що, захоплюючи українську власність у Криму, Росія нікого не питала. Тому готуватиметься подання в суд про передачу пансіонату «Гута» громаді. Відтак можна буде відновити його діяльність, дати робочі місця людям і лікувати наших вояків.
Також представницький орган Прикарпаття звернувся до міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса із закликом розглянути можливість повернення приміщення теперішньої церкви Московського патріархату за адресою Чорновола, 6, у власність територіальної громади міста. Річ у тім, що колись у тій будівлі був дитячий садок. І, як стверджує депутат, від початку було обумовлено, що будівлю повернуть місту, коли спорудять новий храм. Нова церква МП збудована на вулиці Довженка, тому і хочуть відновити справедливість. Під текстом звернення підписалися декілька обранців, і 70 голосів «за» вистачило для того, щоб направити звернення до градоначальника, передає наш власний кореспондент Галина БРУХАЛЬ.