Необхідно об’єднати зусилля всього цивілізованого світу, щоб з української території були виведені російські війська і техніка, і в Україні запанував мир. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир 
Гройсман (на знімку ліворуч)
під час зустрічі з главою Спеціальної місії спостерігачів ОБСЄ в Україні Ертугрулом Апаканом (на знімку праворуч).
В. Гройсман підкреслив, що українська сторона робитиме все, аби ситуація на сході була врегульована. «Усі гілки влади єдині в тому, щоб в Україні запанував мир», — заявив він. Керівник парламенту наголосив на важливості безумовного виконання Мінських домовленостей усіма сторонами і зазначив, що російська сторона повинна прийняти відповідне рішення про виведення військ на виконання Мінських домовленостей.
Голова Верховної Ради висловився за важливість розгортання на території України миротворчої місії, нагадавши про відповідне звернення Верховної Ради до ООН і країн ЄС.
В. Гройсман також наголосив на важливості розв’язання проблеми надання гуманітарної допомоги мешканцям окремих територій Донбасу.
Говорячи про майбутні місцеві вибори в Україні, В. Гройсман зазначив, що українська влада намагатиметься забезпечити проведення виборів на східних територіях, адже подальший діалог «повинен бути із законно обраною народом владою». «Усі громадяни, які нині перебувають на окупованих територіях, по суті, перебувають у полоні, їхні права і свободи порушені, обмежені, а тому треба чітко на це реагувати», -заявив він, додавши, що люди, які покинули окуповані території, також повинні мати право взяти участь у виборах.
Своєю чергою, пан Е. Апакан запевнив, що ОБСЄ готова до співпраці з Верховною Радою. «Ми віримо, що мирний план Президента України буде шляхом до миру», — сказав він. Глава Спеціальної місії спостерігачів ОБСЄ поділився планом розширення Місії і повідомив, що нині до її складу входять 500 осіб, з яких 350 працюють у зоні припинення вогню на сході.
В. Гройсман підтримав пропозицію щодо розширення Місії ОБСЄ і висловився за поглиблення її роботи.

Прес-служба Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.