Сотні мільярдів рублів, які нібито мають звалитися на анексований Крим з боку Росії, залишаються поки що тільки обіцянками. Про це говорять уже російські економісти й науковці. Приміром, професор МДУ, директор регіональної програми Московського незалежного інституту соціальної політики Наталія Зубаревич в одній із програм російського телебачення настільки шокувала ведучого своїми висновками про розвиток Криму, що той поквапився перервати програму.

А говорила професор Зубаревич про те, що очікувати ефекту від реалізації федеральної цільової програми з розвитку Криму й Севастополя не варто. «Про який ефект можна говорити, якщо її не починали запроваджувати? Поки що в Криму триває операція з підтримання життєздатності і не більше», — зазначає професор. 
Тим часом з виділених 125 млрд. руб. минулого року 42% пішли на виплату пенсій і соціальних допомог, понад 40% — на освіту і медицину, 15% — на економіку. Більшу частина коштів, виділених на розвиток економіки, насправді витрачено на поставки палива. Немає води, і її змушені викачувати з-під землі, немає достатньої кількості електроенергії, немає розвиненої дорожньої інфраструктури. Та й уся дорожня мережа перебуває в жахливому стані, навіть у Сімферополі. Голосно обіцяли, що тут почнеться повноцінне будівництво доріг, на що буде виділено небачену суму в 2 мільярди рублів. Однак замість капітального проведуть лише ямковий ремонт. У тому, які дороги в Сімферополі, можна переконатися, не виїжджаючи із центру: на зупинці маршруток і тролейбусів, розташованій напроти будинку кримського парламенту, перекинуто дерев’яний місток, яким люди сідають і виходять з транспорту (на знімку).

 


Сімферополь.

 

 


Фото автора.