У Камені-Каширському, що на Волині, на Благовіщення згоріла пам’ятка архітектури загальнодержавного значення — дерев’яний Свято-Іллінський храм УПЦ.
Повідомлення про пожежу надійшло в місцеву рятувальну службу близько десятої години вечора. Незабаром на місці події вже працювало дев’ять пожежних машин і одна автодрабина з сусідніх райцентрів Ковеля, Любешова, Ратного, довколишніх сіл. Та, незважаючи на всі старання, храм, збудований ще 1700 року, не врятували. Вдалося лише запобігти розповсюдженню вогню на довколишні будівлі, адже церква була розташована в самому центрі міста. Попри вогонь, високу температуру і задимленість з палаючого приміщення винесли більшість ікон, хоругв та іншого церковного начиння.
З втратою храму, який був архітектурною домінантою міста, змінилося обличчя старовинного Каменя-Каширського, він ніби осиротів. Хто винен у цій трагедії? Відомо, що пожежа сталася трохи більше як через годину після завершення вечірньої служби. Опалювалася церква твердопаливним котлом. Серед імовірних причин розглядають і несправність електропроводки, непогашену свічку... Так чи інакше, храму в первісному стані вже не повернути.
Начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, коментуючи надзвичайну подію, ще раз закликав священиків, парафіян ретельно стежити за справністю електропроводки, вчасно вимикати обігрівачі, бути надзвичайно обережними у поводженні з вогнем, адже навіть незагашена свічка може призвести до непоправного.

Волинська область.

Горить стародавня святиня.

Такий вигляд мав храм у 2011 році.

Фото автора та з інтернет-видання «Волинські новини».