Дніпропетровщина майже на третину перевиконала надходження обласного бюджету. З початку року зібрано 868 мільйонів гривень — на 201 мільйон більше, ніж за минулорічний період. Це дало змогу виплатити зарплати бюджетникам, закупити медикаменти й оплатити комунальні послуги.
Як повідомили в департаменті фінансів облдержадміністрації, до місцевих бюджетів області надійшло 2,9 мільярда гривень, що на 0,7 мільярда більше, ніж торік. Перевиконання плану дало змогу профінансувати витрати загального фонду обласного бюджету на суму 875 мільйонів гривень.
Отримані додаткові кошти дають змогу місцевим громадам реалізовувати важливі програми соціально-економічного розвитку.
Так, на останній сесії затвердили нову редакцію міської програми підтримки учасників АТО і членів їхніх родин «Сім’я героя».
— Погодили виділити 44 мільйони на придбання десяти тролейбусів, — зазначив перший заступник міського голови Анатолій Крупський. — Один мільйон — на нову оргтехніку районним управлінням праці та соцзахисту населення для оперативного надання послуг з оформлення субсидій. Майже два мільйони гривень передбачено на проведення ремонту в трьох дитсадках, які не працюють.
П’ятнадцять мільйонів гривень, які місто інвестує у комунальне підприємство «Коменергосервіс», дадуть змогу реконструювати теплопункти з проведенням енергоощадних заходів і встановити майже вісімдесят приладів обліку тепла в житлових будинках.

Дніпропетровська область.