Під час третього етапу антитерористичної операції на Одещині СБУ затримала 29 членів небезпечної диверсійної групи, яка готувала диверсії, теракти та політичні вбивства. Про це повідомив на брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко.
За його словами, серед затриманих — чотири організатори кримінально-сепаратистської терористичної організації. «Затримані готували політичні вбивства в регіоні та Одесі, вчиняли підпали партійних офісів за наказами ватажків «ДНР» і «ЛНР». За планами терористів, це мав бути початок захоплення території, відділення Одеси та Одеської області від України для створення чергової квазіреспубліки. Ми це попередили», — заявив В. Наливайченко.
Як повідомив голова СБУ, співробітники спецслужби затримали двох кілерів, які вже отримали 150 тисяч авансу за вбивство народного депутата та одеських громадських активістів. У зловмисників вилучили мапи та плани вчинення замовних злочинів, агітаційну продукцію сепаратистського змісту.
Заплановані злочинною групою теракти були частиною масштабного сценарію. «Диверсанти довго готувалися, були законспіровані, діяли за планом, який нагадує той, що реалізовувався на Донбасі та вилився в «ДНР» і «ЛНР». Цей сценарій ми зруйнували», — наголосив В. Наливайченко.
Наразі СБУ спільно з прокуратурою та іншими правоохоронцями Одещини продовжує зачистку регіону від диверсійних груп.


За інформацією офіційного сайту СБУ.