В оновленому рейтингу кращих вищих навчальних закладів світу Донецький національний університет перебуває на 701-й позиції.
— Ми знову у світовому рейтингу найвпливовіших університетів світу, — йдеться у повідомленні на сторінці ДонНУ в соціальній мережі Facebook.—Донецький національний вкотре довів, що ніякі негаразди не можуть вплинути на високий професіоналізм колективу.
ДонНУ є одним з провідних навчальних закладів у Східній Європі. Про це зазначено на сайті topunіversіtіes.соm. Не вперше університет у названому списку кращих. Нагадаємо, восени минулого року у зв’язку з окупацією Донецька бойовиками, університет змушений був змінити місце розташування. Нині колектив продовжує роботу у Вінниці. Тут навчається майже шість тисяч студентів, з яких понад чотири тисячі — на денній формі. Частина заочників також планує продовжувати навчання на стаціонарі.
Крім двох приміщень, що вже надані у розпорядження вишу, місцева влада вирішує питання про оренду під навчальний корпус ще однієї будівлі. Також розглядається питання щодо збільшення кількості місць у гуртожитках та забезпечення частини викладачів житлом.
— Якщо з часом доведеться знову повернутися в Донецьк, у Вінниці збережемо філіал університету, — стверджує ректор закладу Роман Гринюк.

Вінницька область.