В Олександрії (Кіровоградська обл.) вони вийшли прибирати берег річки Березівка, що протікає через місто. Ініціювала весняну толоку місцева первинна організація Національної спілки журналістів. Загалом участь у ній взяли майже тридцять представників місцевих ЗМІ.

Прибирали всілякий мотлох, що традиційно збирається в річці та її прибережній зоні: пластикові та скляні пляшки, поліетиленові пакети, різні побутові відходи, сухі гілки.
Як виявилося, журналісти гарно вправляються не лише з комп’ютерами та фотоапаратами, а й з граблями, сокирами та пилками. До медійників долучилися й кілька місцевих мешканців, ентузіастів із сусідніх будинків. За кілька годин активісти навели лад на ділянці берега між двома пішохідними мостами довжиною майже 700 метрів. Гуртом зібрали сотню мішків сміття. Усе зібране передали комунальникам для вивезення в належне місце.
— Сьогоднішня акція з благоустрою — це вияв доброї волі усіх журналістів міста й району, — зауважила секретар територіальної організації НСЖУ Ірина Балашова. — Я вдячна своїм колегам за солідарність і згуртованість. Коли колеги озвучили ідею приєднатися до загальноміського місячника та вийти на спільну журналістську толоку — дискусій з цього приводу не було. Приємно, що журналістська спільнота Олександрії монолітна та організована.
Береги річки посвітлішали, але для того, щоб їх прибрати повністю, одного дня недостатньо, та й більша кількість працюючих не завадила б. Тож журналісти закликали місцевих жителів об’єднатися, щоб зробити рідне місто чистішим.
 

 

Сприяли корисній роботі і погода, і гарний настрій.


Фото надане редакцією газети «Сільський вісник».