Сьогодні на Варшаву очікує черговий протест, організований профспілками. Вулицями міста одночасно, але різними маршрутами, пройдуть вчителі, транспортники, гірники, енергетики, працівники хімічної промисловості, будівництва, харчової промисловості і сільського господарства. Не виключена поява також представників інших галузевих профспілок, яких запрошено приєднатися до акції.

Причиною протесту профспілчани називають невиконання урядом низки вимог, серед яких: боротьба з прийомом на роботу без повноцінних традиційних трудових договорів (безтермінових і з повним соціальним пакетом), підвищення заробітної платні працівникам бюджетної сфери, запровадження мінімальної погодинної оплати праці, а також гарантування можливості виходу на пенсію жінкам із 35-річним, а чоловікам — із 40-річним стажем роботи.
Крім того, профспілкові діячі вимагатимуть також вирішення проблем конкретних галузей. Найбільшу групу протестувальників (понад 20 тисяч) становитимуть освітяни, яких представлятимуть не лише вчителі, а й працівники шкільної адміністрації, кухарі, завгоспи і вихователі. Під гаслом «Разом для освіти» маніфестанти під стінами профільного міністерства вимагатимуть збільшення бюджетних асигнувань на галузь, призупинення процесу ліквідації шкіл і дитсадків, підвищення зарплати освітянам на 10 відсотків з 2016 року та відставки міністра. Після передачі вимог чиновникам демонстранти приєднаються до протестувальників з інших професійних груп біля будівлі Ради Міністрів, щоби скласти спільні вимоги у формі петиції на ім’я прем’єр-міністра Еви Копач.
Найрадикальніше налаштовані лідери профспілки сільськогосподарських виробників, які в лютому вже провели низку акцій по всій країні, в тому числі й у столиці. Вони попереджають, що їхній протест не обмежиться участю у спільній маніфестації. Після 18 квітня вони погрожують блокувати залізничні шляхи по всій країні, або на прикордонних пунктах пропуску, через які до Польщі ввозять сільськогосподарські продукти з Данії чи Німеччини.
Варшава.