Під час учорашньої селекторної наради, присвяченої виконанню постанови уряду про вдосконалення порядку надання житлових субсидій, прем’єр Арсеній Яценюк особисто зателефонував на гарячу лінію, щоб проконсультуватися, які документи потрібно заповнити, щоб отримати субсидію.
— Скажіть, будь ласка, як я можу до вас звертатися, — запитала у нього оператор урядового контактного центру Світлана.
— Арсен мене звати, проживаю в місті Києві, — відповів він, а отримавши вичерпні відповіді на всі запитання, подякував Світлані за консультацію Прем’єр-міністру.
— Все ж інколи у нас щось працює, — зауважив, звертаючись уже до учасників наради Арсеній Яценюк та пригрозив місцевому керівництву, що особисто перевірить роботу гарячих ліній в усіх областях.
— Оце така само історія тепер буде по кожній області. Я візьму телефони всіх обласних гарячих ліній і у вільний від роботи час буду телефонувати й цікавитися, як призначати субсидії, — пообіцяв він та закликав керівників областей також спробувати додзвонитися на гарячі лінії та перевірити, як вони працюють, щоб люди могли отримати вичерпну інформацію про те, як заповнити заяву і декларацію та отримати субсидію і скільки людина буде отримувати допомоги від держави для компенсації від цін і тарифів на енергоносії.
Прем’єр також повідомив, що, за статистикою урядового контактного центру, на сьогодні вже понад 90 відсотків громадян отримали заяви і декларації на отримання субсидій.
А заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін уточнив, що у 23 областях цей процес фактично завершено та що серед відстаючих лише Херсонська і Дніпропетровська області. Представники обох областей пообіцяли впоратися з цим завданням до 21 квітня.
А. Яценюк також звернув увагу, що в деяких областях прес-конференції з питання призначення субсидій провели не керівники облдержадміністрацій, а інші чиновники, та закликав їх приділити цьому більше уваги.
«Спілкуйтеся з людьми не тільки через телевізор, а йдіть у народ, де почуєте чимало цікавого», — сказав він та закликав долучитися до цієї роботи й керівників районів, міст та голів сільських рад.
Під час наради прем’єр доручив Міністерству внутрішніх справ, Нацгвардії та СБУ посилити заходи безпеки в країні перед травневими святами. 
«Ситуація вкрай непроста, тому захист і безпека громадян, боротьба з будь-якими проявами тероризму і сепаратизму, невідкладне розслідування вбивств, які було скоєно впродовж останніх днів, зокрема, громадянина Калашникова та громадянина Бузини, і превентивна робота, щоб не допустити жодних провокацій та загострення ситуації перед Травневими святами», — сказав глава уряду та додав, що, поза сумнівом, антиукраїнські сили намагатимуться використати відзначення як 70-річчя завершення Другої світової війни, так і Травневих свят для дестабілізації ситуації в країні. 
Ураховуючи це, Міністерство внутрішніх справ разом з усією правоохоронною системою мають посилити заходи безпеки. «Вивести патрулі на вулиці, щоб людина могла підійти до правоохоронця у формі та отримати допомогу», — наголосив А. Яценюк.
Також прем’єр доручив провести наступного тижня засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, а Міністерству внутрішніх справ —селекторну нараду з усіма керівниками обласних управлінь міліції.

ДОВІДКОВО

Працівниця гарячої лінії, зокрема, повідомила, що жодних додаткових документів для оформлення субсидії не потрібно — лише треба отримати інформацію про розмір доходів за місцем роботи та самостійно заповнити заяву і декларацію. А на уточнююче запитання прем’єра, чи потрібно йому особисто нести ці документи до управління соціальної політики, відповіла, що це можна зробити як зручніше громадянинові : або надіслати поштою, або особисто принести в управління. Про надання субсидії громадян мають поінформувати упродовж десяти днів.