У Варшаві очікують офіційного вибачення від ФБР США та спростування слів директора цього відомства Джеймса Комі, який, виступаючи у Музеї Голокосту в Вашингтоні з нагоди Дня пам’яті про Голокост, аргументував, що вимагає від своїх працівників відвідувати цей музей, аби «побачили, до чого здатне людство», коли «добрі люди допомагали знищувати мільйони», підпорядкувавшись ідеології нацистів: «вбивці і співвинні з Німеччини, Польщі й Угорщини, а також інших країн, вважали, що не роблять нічого поганого», знищуючи євреїв.
Ці слова обурили поляків. Уперше за історію посткомуністичної Польщі до міністерства закордонних справ Республіки Польща у вихідний «на килим» викликали посла США Стівена Малла і вручили дипломатичну ноту. Кожна «нерозумна або шкідлива поведінка чиновника іншої держави — навіть дружньої, якою є США, вимагає відповідної реакції на відповідному рівні» — відреагував президент РП Броніслав Коморовський.
Посол США під час розмови у польському зовнішньополітичному відомстві запевнив, що слова директора ФБР не відображають офіційної думки Білого дому, який стоїть на позиції, що «виключну відповідальність за Голокост несе нацистська Німеччина», а слова Д. Комі назвав помилкою.

Варшава.