2014 рік великі і середні підприємства України закінчили зі збитками понад 400 мільярдів гривень, тоді як у 2013-му вони отримали прибуток до оподаткування майже 40 мільярдів гривень. Найбільших збитків — понад 150 мільярдів гривень — зазнала промисловість, «серце економіки».
Це означає, що економіка працює в режимі проїдання. Це навіть не рецесія, це справжня економічна депресія, яка супроводжується неприпустимим безробіттям. І це результат не тільки військової агресії Росії, а й недолугої економічної та кредитно-грошової політики. І це неможливо виправити закордонними кредитами чи дерегуляцією.
Радикальна партія наполягає на зміні економічного курсу України. Потрібен невідкладний перехід від «заморожування» власної економіки наддорогими кредитами, непідйомними податками та скороченням державних видатків розвитку до потужного «розігріву» національної економіки через масштабне спрямування здешевлених кредитів у реальний сектор економіки, встановлення податкових стимулів для нових виробництв, розгортання мережі індустріальних парків, здійснення експортної експансії, реалізацію державної програми подолання масового безробіття.