Учора у Верховній Раді України перебувала делегація грузинського парламенту на чолі з його головою Давидом Усупашвілі. Грузинські парламентарії провели зустрічі з Головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом (докладніше про зустрічі — у наступному номері «Голосу України») та з депутатською групою Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків із Грузією.

Керівник депутатської групи з міжпарламентських зв’язків із Грузією, перший заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе (фракція Блоку Петра Порошенка), вітаючи делегацію грузинського парламенту, наголосила, що важливо нарощувати політичні та економічні зв’язки між двома країнами, а також співпрацю на міжпарламентському рівні. Вона також зауважила, що досвід реформ, які вже проведено в Грузії, може стати корисним і для нашої країни.
Голова парламенту Грузії Давид Усупашвілі висловив думку, що нинішній візит делегації грузинського парламенту до України є символічним, відзначивши, що Україну та Грузію об’єднують і спільне минуле, і, вочевидь, буде і спільне майбутнє. Він запропонував обговорити всі теми, які турбують обидві країни, у зв’язку з політичною та економічною ситуаціями усередині країн та у світі, а також реформи, через які вже пройшла Грузія у процесі здобуття незалежності, і які зараз впроваджує Україна у нелегкий період свого розвитку.
До речі, мовою спілкування під час зустрічі українських та грузинських парламентаріїв була не російська, як раніше, а англійська. 

 

Голова парламенту Грузії Давид Усупашвілі, Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Михаїл Уклеба, керівник групи Івана Климпуш-Цинцадзе.

 

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.