«Звертаюся до парламентської коаліції з тим, що ми не маємо права допустити жодної політичної не-стабільності», — заявив під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів прем’єр Арсеній Яценюк.

За його словами, парламентська коаліція має бути єдина, злагоджена та ефективна, що є запорукою подальшого успіху України на шляху реформ.
До того ж А. Яценюк підкреслив, що попередні спроби дестабілізації уряду провалились, а тому він і надалі захищатиме парламентську коаліцію і кожного члена коаліції європейського вибору.
Тож глава уряду по-
просив усіх партнерів зберігати єдність, оскільки впродовж найближчих двох місяців Верховна Рада має ухвалити низку важливих законів.
«Сподіваюся, що до наступного приїзду місії МВФ усі необхідні закони буде прийнято. Навіть не сподіваюся, а переконаний, тому що іншого варіанта немає. Бо все, що ми раніше обіцяли, — виконували», — сказав А. Яценюк та наголосив, що саме це дало змогу Україні суттєво змінити підходи та попередню історію відносин із міжнародними кредиторами: «Репутація — це основне. І уряд, і парламентська коаліція не просто збережуть, а підтвердять свою репутацію на нашому шляху до проведення та імплементації всіх реформ, які потрібні в країні».
Перед цим міністр фінансів Наталія Яресько поінформувала уряд про результати зустрічей у Вашингтоні з керівництвом МВФ, Світового банку, представниками країн «великої сімки» та іншими партнерами і кредиторами України.
«Перше, що я хотіла б сказати, — це те, що нас підтримують усі і дуже високо оцінюють суть та темпи реформ в Україні. Думаю, що це ми вперше маємо таку велику підтримку», — сказала вона.
Прибуття до України чергової місії МВФ очікується наприкінці травня, а до того Україна має виконати домашнє завдання: домовитися з кредиторами про реструктуризацію своїх боргів. «У такий спосіб у 2016 році ми розраховуємо отримати зростання ВВП», — оптимістично завершила свій виступ Н. Яресько.
Міністр молоді та спорту Ігор Жданов розповів про хід підготовки до перших європейських Олімпійських ігор, які 12—28 червня 2015 року відбудуться в Баку.
У зв’язку з цим 
А. Яценюк пообіцяв провести у травні на базі підготовки олімпійців виїзне засідання уряду.
Учора Кабінет Міністрів затвердив план заходів з відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни. «Символом відзначення є мак. Це європейський символ, а всі інші стрічки нехай носять у Російській Федерації, яка чомусь претендує на те, що вона перемогла у Другій світовій війні», — сказав А. Яценюк та підкреслив, що Україна є країною-переможницею і на найвищому рівні відзначатиме річницю завершення Другої світової війни та перемоги над нацизмом.
До того ж прем’єр нагадав, що наша держава є засновницею ООН та що під час Другої світової війни саме Україна зазнала майже 40 відсотків людських та матеріальних втрат від загального обсягу втрат колишнього СРСР.
Міністру соціальної політики Павлу Розенку доручено проконтролювати, щоб виділені на підтримку ветеранів 882 мільйони гривень було в повному обсязі виплачено до 1 травня.
Ще одне доручення глави уряду стосується організації в Києві «Кримського дому» та відзначення річниці трагічної депортації кримських татар.