У Дарницькому районі столиці за день постраждали два будівельні майданчики.
Спочатку в справжню війну проти забудовників переросли збори жителів вулиці Гмирі. Люди занепокоєні планами спорудити на ділянці у кілька гектарів одразу сорок двадцятип’ятиповерхівок. У листівках, які напередодні акції з’явилися у поштових скриньках прилеглих будинків, жителів закликали вийти на збори і висловити таким намірам свій рішучий протест. Адже, наголошувалося в повідомленні, при цьому ніхто не думає про розширення проїжджої частини на Гмирі, про спорудження шкіл та достатньої кількості садочків.

Так, на сорок багатоповерхівок нібито передбачено лише три дитсадки — загалом на 640 місць. А на кожні чотири будинки-«свічки» планується лише одна гостьова стоянка для машин і один дитячий майданчик. Як буде вирішено, приміром, проблему проїзду Південним мостом з одного берега Дніпра на другий — також загадка. Вже зараз у годину пік у пробках на проспекті Бажана можна стояти годинами, а у метро на станції «Позняки» не протовпитися. Та незабаром кількість мешканців значно зросте. Тож жителі (на знімку), замість пасивно споглядати за зведенням двадцятип’ятиповерхівок, ставлять вимогу дозволити розбити тут сквер на честь загиблих воїнів АТО.
У результаті, мирне зібрання закінчилося зруйнованою металевою огорожею, якою обнесено майбутню забудову. Причому паркан повалено вже вдруге. Не обійшлося без постраждалих. Медикам довелося надавати допомогу одному з охоронців будмайданчика.
Так само гаряче було і по сусідству — на Осокорках, де також огородили парканом територію, причому біля самісінького входу в метро. Активісти зібралися, як кажуть вони самі, щоб висловити свій протест проти будівельного свавілля. ГУМВС України в м. Києві дає подіям іншу оцінку. Мовляв, на будмайданчик прийшли «майже 200 агресивно налаштованих громадян», які почали руйнувати паркан та палити шини. Тож для охорони громадського порядку на місце виїхали працівники Дарницького райуправління. У результаті конфлікту поламано паркан, згоріли два підсобні вагончики. Деякі агресивні громадяни, стверджують правоохоронці, кидали в міліціянтів камінням. Затримано двох активістів. Розпочато кримінальне провадження за ст. 296 КК України: «Хуліганство». Троє працівників органів внутрішніх справ звернулися по допомогу до медиків.
 

 

 

 

 

Фото автора.