З 1 травня по 31 жовтня 2015 року в італійському місті Мілані триватиме Всесвітня виставка «Expo Mіlano-2015». Її девіз: «Нагодувати планету. Енергія для життя» (Feedіng the Planet. Energy for Lіfe).
Республіка Узбекистан візьме участь у Expo Mіlano-2015 зі своїм Національним павільйоном. Для нього виділено площу в 500 квадратних метрів, на якій буде організовано чотири розділи — «Економіка», «Сільське господарство», «Продовольча промисловість», «Культура і національні страви».
Це вже п’ята участь Республіки Узбекистан у всесвітніх виставкових форумах — ЕКСПО-1993 у Теджоні (Корея); ЕКСПО-2000 у Ганновері (Німеччина); ЕКСПО-2005 в Аїчі (Японія); ЕКСПО-2010 у Шанхаї (Китай).
Не випадково Узбекистан запросили для участі й у майбутній виставці. У результаті проведених під керівництвом Президента 
І. Карімова економічних реформ динамічно зростає експортний потенціал Республіки. Продукція з маркою «Made іn Uzbekіstan» посідає гідне місце на світовому ринку. Приділено особливу увагу підтримці експорту, наданню підприємствам-експортерам пільг і преференцій. У результаті створюваних можливостей розширяється коло ділових людей, котрі займаються експортом виробленої продукції. Висока якість запропонованих ними товарів і послуг привертає увагу закордонного споживача.
Узбекистан постачає на світовий ринок різноманітну продукцію, таку як сучасні машини й техніка, готовий одяг, тканини, продовольчі товари, будівельні матеріали.
Відвідуючи стенд Узбекистану на Expo Mіlanо-2015, гості заходу зможуть ознайомитися з багатою культурно-історичною спадщиною узбецького народу, досягненнями країни за роки незалежності, її економічним та інвестиційним потенціалом. Узбецький павільйон, що вирізнятиметься національним колоритом, поза сумнівом, своїм дизайном і вмістом приверне увагу учасників виставки.
Вступний розділ надаватиме багатомільйонним відвідувачам інформацію про країну, її древню історію, сучасний потенціал, сильну економіку, що розвивається, інвестиційні можливості, співпрацю в галузі міжнародних транзитних перевезень, туристичний потенціал, культуру тощо.
Тематичні розділи в рамках спрямованості «ЕКСПО» широко відобразять експортний потенціал сільськогосподарської галузі, інвестиційні можливості харчової та переробної промисловості, що динамічно розвиваються, забезпечення продовольчої незалежності й безпеки країни в рамках ухваленої Державної програми. Окреме місце посяде національна узбецька кухня, хлібобулочна та кондитерська продукція, виготовлена відповідно до звичаїв і традицій узбецького народу, а також традиції виноробства.
Серед узбецьких учасників — провідні промислові підприємства, зовнішньоторговельні компанії, суб’єкти малого бізнесу і приватного підприємництва, різні міністерства й відомства Республіки Узбекистан, такі як Міністерство сільського і водного господарства, Державний комітет з охорони природи, Асоціація підприємств харчової промисловості, Фонд підтримки експорту суб’єктів малого бізнесу і приватного підприємництва, а також «Узмарказімпекс», «Узінтерімпекс», «Марказсаноатекспорт», «Узпроммашімпекс», «Узтадбіркорекспорт», «Узвиносаноат-холдинг», «Уздонмахсулот», «Узкимесаноат», «Узулгуржисавдо інвест», «Урта Осіє Транс», «Узбекистон хаво йулларі».
Поза сумнівом, Всесвітня виставка Expo Mіlano-2015 надасть широкі можливості узбецьким компаніям і підприємствам для встановлення торгово-економічного співробітництва із закордонними діловими колами, розширення налагоджених зв’язків, укладання угод з експорту товарів і послуг, залучення інвестицій у Республіку, розробки й практичного впровадження перспективних проектів.