Літак Міноборони Іл-76, на момент, коли верстався номер, мав вилетіти з Делі до Непалу, щоби евакуювати із зони лиха 74 українців та понад 10 іноземців. Учора зранку (за київським часом) офіційний Катманду дав дозвіл на його посадку.


Під час першотравневих вихідних Іл-76 спіткала ціла серія невдач, що стали приводом для критики й жартів. Річ у тім, що літак, прибувши до Делі, не зміг вилетіти до Непалу через те, що він раптово зламався. З України до індійської столиці довелося доправляти запчастини. Коли нарешті борт відремонтували і він був готовий здійснити рятувальну місію, у Непалі стався ще один землетрус, і аеропорти перестали приймати літаки такого класу. Довелося знову чекати. Залишається сподіватися, що на сьогодні, коли читачі вже читатимуть свіжий номер нашої газети, Іл-76 спроможеться приземлитися у Непалі, забрати українських громадян та благополучно вилетіти на батьківщину.
Водночас, за інформацією МЗС, один наш співвітчизник отримав перелом ноги. «Постраждалого громадянина з альпіністського табору на Евересті гелікоптером було доставлено до Катманду й розміщено в місцевій лікарні. Після необхідного медичного обстеження буде визначено час та шляхи його повернення в Україну», — повідомили дипломати, що працюють у Непалі.