З ранкової молитви за мир в Україні розпочнеться 9 травня в усіх храмах Вінниччини. А об 11.20 над обласним центром пролунають дзвони Перемоги. Їх урочисте звучання повторять також о 15.00, 18.00 та 21.00.

Після перших набатів на головній вулиці міста, Соборній, розпочнеться Марш миру і єднання. Урочиста святкова колона, очолювана ветеранами минулої війни у супроводі оркестру Повітряних Сил України, штаб яких дислокується у Вінниці, пройде до Європейської площі. Яскравими костюмами вирізнятимуться у колоні представники низки країн Європи і колишнього Союзу, які прибули до Вінниці на дитячий фестиваль танцювальних колективів «Барвінкове кружало». У формі театралізованого дійства відбудеться покладання квітів до Меморіалу Слави, пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та загиблим у зоні АТО.
Протягом дня на трьох майданчиках — площах Європейській, Шевченка та на майдані Незалежності — триватимуть виставки і ярмарки. Зібрані кошти передадуть вінничанам, які нині перебувають у зоні АТО. Завершаться святкові заходи вечірнім концертом «Птахи миру». Розпочне його на майдані Незалежності муніципальний камерний академічний хор «Вінниця».
Вінницька область.