Лише за кілька хвилин лікарі Дніпропетровської обласної дитячої лікарні зможуть діагностувати ракові пухлини. Це стане можливо завдяки обладнанню з Литви.

Прибалтійські друзі передали сертифікат на сучасний апарат «Кріосистема КМ-02А» (на знымку вгорі), що дає змогу зробити експрес-діагностику пухлини просто під час операції.
— Часто буває, що остаточно поставити діагноз можна тільки під час оперативного втручання, — зазначив директор лікарні Олександр Хитриков. — Завдяки новому апарату вже через вісім хвилин хірург знатиме, злоякісна то пухлина чи ні, і на основі цього приймати рішення щодо обсягів операції.
— Нам дуже допомогли мої друзі, державні установи, банки, — розповіла литовський онкогематолог Вільма Руткаускайте, яка разом із колегами організувала благодійну акцію зі збору коштів. — Ми порадилися із дніпропетровськими лікарями та придбали апарат, який їм був потрібен. На кошти, що залишилися, придбали препарати для супровідної терапії.
Уже в середині травня сучасне обладнання буде доставлено до лікарні.
— Вирішили відправити українських лікарів-онкологів до Литви, — сказав Почесний консул Литовської Республіки в Дніпропетровську Віталій Півняк, — крім того, досягнуто домовленості щодо направлення п’ятьох дітей, які отримали поранення в зоні АТО або які мали онкозахворювання, до Литви для подальшого оздоровлення.

Дніпропетровська область.

 

На знімку ліворуч:  лікарню оснащують новим обладнанням.

Фото прес-служби облдержадміністрації.