Анатолій Ключка, керівник громадської організації «Донбас — це Україна», Дзержинськ:
— Нашу організацію створено торік і вона продовжує розширюватися. Лави активістів поповнюються, бачу на наших патріотичних акціях дедалі більше людей. Наприклад, на 9 Травня ми йшли колоною під національними прапорами й гаслами «Україна єдина», «Дзержинськ — це Україна». Розмовляю із земляками й переконуюся: багато хто починає розуміти наслідки бездумних дій, референдуму... Так, не в усіх є сили визнати, що помилилися. Але потрібно показувати людям: розраховувати на те, що хтось прийде й зробить замість нас, не можна. Можна розраховувати тільки на себе.
Хочу закликати жителів в інших прифронтових містах об’єднуватися в такі самі організації. Готові поділитися досвідом, співпрацювати, спілкуватися. Місцева влада має розуміти, що сьогодні без консультацій із громадськістю і без підтримки ініціатив «знизу» працювати вже не можна.
А ось що тривожить — то це те, що ми програємо в інформаційній війні з Росією. На околицях Дзержинська, у прилеглих селищах — Новгородське, Щербинівка та інших — на кімнатну антену можна вільно піймати російські телеканали. Основний глядач — це незаможні пенсіонери, які не можуть собі дозволити супутникову антену, а кабельне ТБ на окраїни не доходить. Вважаю, що в умовах війни не можна допускати ворожу пропаганду на території українського міста. Вважаю, що на такі факти мають відреагувати командування АТО і Міністерство інформаційної політики.

Записала Ліна КУЩ.

 

Мітинг на честь 70-річчя Перемоги демонструє полярні настрої в Дзержинську: від патріотичних гасел і національних прапорів до прапорів із серпом і молотом.

Фото надано газетою «Дзержинский уезд».