Народні депутати України, що входять до міжфракційного депутатського об’єднання «За рівні можливості», підготували законопроект разом із Уповноваженим Президента з прав дитини про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту малечі. 


Про це заявили на брифінгу депутати із міжфракційного об’єднання. Марія Іонова (фракція БПП), зокрема, розповіла, що законопроект передбачає внести зміни до Сімейного кодексу, до закону про охорону дитинства та про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб. На законодавчому рівні буде визначено поняття «забезпечення інтересів дитини», впроваджено основні принципи Конвенції про права дитини, які ще не реалізовані в національному законодавстві. Буде також визначено термін «діти-сироти з окупованих територій» та передбачено механізми їх влаштування у сім’ї громадян України, а також термін «діти, які перебувають у складних життєвих обставинах», визначено обов’язки держави щодо таких дітей.


Тим часом у кулуарах Верховної Ради відкрито фотовиставку робіт дітей, батьки яких захищають Україну в зоні АТО. Участь у виставці взяли 167 фотографів. Виставка помандрує різними регіонами країни, до проекту долучилися громадські організації.