Як вже повідомляв «Голос України», троє людей загинули, 21 зазнали травм внаслідок аварії пасажирського автобуса Чернівці — Севастополь, що сталася увечері 19 травня на території Немирівського району біля повороту на село Нові Обіходи (Вінницька область).

 


Кореспондент «Голосу України» спілкувався з потерпілими у Немирівській районній лікарні, а також став свідком, як вантажили побитий автобус на евакуатор, щоб доставити на експертизу. Станом на ранок 20 травня у Немирівській лікарні залишилися на лікуванні восьмеро потерпілих. Всіх їх прооперовано. Двоє перебувають у реанімаційному відділенні. Одна з жінок у важкому стані. Головний лікар медзакладу Сергій Юрець каже, що їй потрібна ще одна операція. Решта пасажирів після надання медичної допомоги залишили лікарняний заклад.


У палаті № 6 знаходиться 58-річна Зоя Ткачук. Вона повідомила нам подробиці страшної пригоди.


— Я сиділа недалеко за водієм і чула, як він говорив, що перший раз їде цією трасою, — розповідає пані Зоя. — Коли робив обгін, ставало страшно. Машина так двигтіла, здавалося, зараз розсиплеться. Перед аварією автобус стало трясти ще більше. Водій почав гальмувати. Після цього автобус повело на зустрічну смугу. На щастя, в цей час ніхто не їхав навпроти. Автобус перекинувся і котився, як перекотиполе. Люди з несамовитими криками вилітали через розбиті вікна. Дехто, щоправда, залишився у салоні. Я була при свідомості. Бачила це місиво з крові, чула крики покалічених людей. Це було так страшно, що словами не передати. Недалеко від мене лежав мертвий чоловік...


Керівник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Анна Олійник стверджує, що, за попередніми оцінками експертів, автобус був у несправному стані.


Вінницька область.


Фото автора.