На Чернігівщині стартувало міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій...» Письменники та літератори провели творчі зустрічі з учнівською молоддю обласного центру та побували на Шевченківських уроках у навчальних закладах міста.

 

 

У Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка гості оглянули тематичні виставки, підготовлені музеями та бібліотечними установами. Відкрив свято голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський (на знімку), який закликав присутніх до збереження та популяризації творчої спадщини Кобзаря. Учасників урочистостей також привітали голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова облради Микола Звєрєв, голова Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Павло Мовчан, заступник директора Інституту літератури імені Тараса Шевченка Національної академії наук України Сергій Гальченко, голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач та інші діячі.
Гості свята подивилися театралізований пролог, а також концертну програму за участю кращих професійних мистецьких колективів Чернігівщини.


Чернігів.


Фото  Віктора КОШМАЛА.