Після першого у Вінниці аукціону з продажу земельних ділянок комунальної власності під індивідуальне житлове будівництво до міського бюджету надійшло 3,1 мільйона гривень.
Усі вісім земельних ділянок, кожна площею 0,6 гектара, реалізовано дорожче від стартової ціни на суму 3—7 тисяч гривень. Двоє учасників придбали по дві ділянки. Один з покупців приїхав з Черкащини. Він став власником двох ділянок. Одна коштує 354,6 тисячі гривень, друга — 351,1 тисячі гривень. Чоловік повідомив, що він родом з Вінниці. Мріє повернутися на малу батьківщину. Каже, шість соток для сім’ї мало, тому придбав дві ділянки. Про торги дізнався з Інтернету. Раніше теж шукав земельну ділянку. Однак її пропонували перекупники, не хотів переплачувати. Висока вартість пропонованих ділянок пояснюється місцем їх розташування — у затишному районі на березі Вишенського озера, поруч з парком Дружби народів та Ботанічним садом.
— Усього міськрада підготувала до продажу через відкриті торги 6,5 гектара землі, розділивши їх на 96 ділянок, площею від шести до десяти соток, — каже директор департаменту комунальних ресурсів Вінницької міської ради Ігор Шутак.
За словами співрозмовника, повідомлення про аукціон розмістили у різних джерелах, навіть у місті на білбордах. Тому участь міг взяти кожен, хто має можливість заплатити. На черзі — проведення наступних торгів з продажу привабливих земельних ділянок у Вінниці.

Вінниця.