«Нагородити Юлія Мамчура, полковника Повітряних сил України, штаб яких дислокується у Вінниці, відзнакою міського голови Вінниці «За честь і мужність», що передбачає також надання грошової премії у сумі п’ять тисяч гривень, — таке рішення прийнято 3 квітня на засіданні міськвиконкому.
— Про таких, як Юлій Мамчур, кажуть, що це справжній полковник, — наголосив на засіданні виконкому секретар Вінницької міськради Сергій Моргунов. — У нашому випадку — це справжній герой і патріот України. Для вінничан Юлій Мамчур не чужий — його родина нещодавно переїхала до Вінниці. Були звернення від ради ветеранів і від командування Повітряних сил з пропозицією про відзначення героя. Ми підтримали представників громади і прийняли рішення нагородити Юлія Мамчура відзнакою міського голови «За честь і мужність», яку планують вручити на сесії міськради, запросивши на зібрання винуватця події.
Нагадаємо, що полковник Ю. Мамчур, льотчик першого класу, командир 204-ї бригади тактичної авіації, проявив мужність під час протистояння з російськими солдатами у Криму. Українські офіцери без зброї, з прапорами України і військової частини, строєм пішли на загарбників. Попереду йшов Ю. Мамчур. Пізніше полковника викрали окупанти та утримували в полоні. Його агітували перейти на службу в російську армію, але Ю. Мамчур залишився вірним присязі українському народові.
Вінниця.