У центрі Берліна, на Александрплатц, тутешні українці провели свято вишиванки (на знімку). Утім, серед гостей були представники й інших національностей, які теж вбралися у гаптовані сорочки та прикрасилися віночками.

Організатори зареєстрували свято як політичну акцію «За мир в Україні». Спочатку згадали про трагічні події, що відбуваються на Донбасі. Хвилиною мовчання ушанувавши полеглих. «Хочу передати всім хлопцям, які перебувають у зоні АТО, щоб вони трималися і були мужніми. Ми їх дуже любимо й шануємо. Ми горді, що в нас такі захисники! Залишайтеся здоровими та живими!» — сказала Богдана Кінд, котра прийшла на площу разом зі своїми німецькими друзями. А голова Центральної спілки українців у Німеччини Людмила Млош, виступаючи на мітингу, заявила: «Це не лише українська, а і всесвітня акція. Ми підтримуємо нашу Україну! Ми разом із нею і душею, і серцем, і справами. Ми вдячні місцевій владі, що дає нам змогу вільно проводити такі заходи».
Тим часом свято прикрасило «сірого Алекса» — так берлінці називають Александрплатц — яскравими кольорами вишиванок, українськими ритмами і сміхом дітей, котрих привели батьки. І всі разом насолоджувалися невимушеною атмосферою, співали, танцювали, і навіть узяли участь у конкурсі на найкращу вишиванку.

Берлін.

Фото автора.