Те, чим займаються ці люди, надихає й стирає негативні стереотипи про мешканців Донбасу. Зранку до вечора «Краматорські бджілки», повністю виправдовуючи назву власної волонтерської організації, трудяться заради кращого, світлого й мирного майбутнього своєї Батьківщини — україни. Зроблене їхніми руками допоможе наростити потенціал Українського війська, а може й зберегти дорогоцінні життя патріотів. Основна спеціалізація «бджілок» — плетіння маскувальних сіток та маскувального спецодягу для військовослужбовців. Крім того, волонтери допомагають збирати харчі та різного роду екіпіровку й передають усе на передову, все — для перемоги.

 


Завідує «Краматорськими бджілками» Ірина Сидоренко, яка, до речі, веде сторінку у Фейсбуці, де можна в онлайн-режимі стежити за потребами організації, контактуватися для надання допомоги тощо. «Бджілки» розпочали свою благородну справу у вересні минулого року. Скільки зимових та літніх маскувальних сіток сплели, ніхто вже й не пам’ятає та не рахував. Кажуть, за тиждень плетуть до тисячі квадратних метрів — на приміщення у 15—20 квадратів, де доводиться працювати, це доволі переконливий показник потужностей виробництва.


Хоч назва організації жіночого роду, тут працюють і чоловіки, і представниці прекрасної статі. Кажуть, що зроблять усе від них залежне, щоб вигнати з рідної землі рашистських загарбників, а з голів деяких недолугих співвітчизників — російську пропаганду.


Фото автора.