У минулу неділю Мегамаршем вишиванок пройшли по країні тисячі патріотів України. У Києві така хода у національних сорочках проводиться вже 15 років поспіль. А ось для Одеси — це шостий Мегамарш вишиванок. Зате — який!

Такої кількості людей, одягнених в українське національне вбрання, Південна Пальміра не бачила, мабуть, ніколи раніше. Близько трьох тисяч одеситів із усіх кінців міста з’їхалися в самий центр — на вулицю Дерибасівську. Звідси і стартував Мегамарш. Через Думську площу по Приморському бульвару тисячі патріотів України прийшли до пам’ятника Дюку та розташувалися на Потьомкінських сходах (на знімку).

 

 


Кирило ВОРОНКОВ.


***


Понад сто людей взяли участь у святі вишиванок, організованому в Дніпропетровську переселенцями зі східних областей України.
За словами представника громадської організації «Сила майбутнього» Катерини Федосової, ідея з’явилася давно, та не було коштів, аби її реалізувати. Після звернення до міськради, тут допомогли і з розміщенням реклами в трамваях, і із придбанням призів для дітей-учасників флешмоба. — У Дніпропетровську багато вихідців з Донбасу, але ми розрізнені, без друзів, тому проведення таких заходів дуже важливо, — вважає Катерина Федосова.


Володимир РИБАЛЬЧЕНКО.


Фото Олександра ГІМАНОВА.