Разом із Києвом, Україною, іншими країнами, на мегамарш у вишиванках вийшли сотні українців та їхніх друзів у центрі Токіо. Вони пройшли від невеличкого парку Мізутанібаші центральними вулицями столиці до популярного парку Хібія. Там співали пісень, фотографувалися, діти гралися, дорослі спілкувалися між собою. Такий марш єднання українців проводиться третій рік поспіль, щоразу збираючи під українськими прапорами дедалі більше людей.

 

 

Організатор маршу, як і раніше, українська спільнота в Японії «Краяни» за підтримки посольства Японії. Учасниками «параду вишиванок» стали не тільки токійці, а й мешканці інших міст країни. «Ми далеко від України, але душею завжди з нею!» — своєю участю у заході стверджували люди.


Цікаву історію на своїй сторінці у Фейсбук розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Ігор Харченко. «Цього разу на токійському марші вишиванок було помітно більше японських облич. Був радий побачити і колегу — колишнього посла Японії в Україні пана Сакату з дружиною, які пережили в Києві найбільш драматичні й трагічні дні Революції Гідності. На моє радісне здивування посол Саката заявив, що немає чого дивуватися — за його словами, було б дивно, якби вони з дружиною НЕ прийшли».


Токіо.