Колишнього прем’єр-міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта засуджено до 8 місяців тюремного ув’язнення за отримання хабарів від американського підприємця Морріса Таланскі. Це вже другий тюремний термін для Ольмерта, повідомляє DW.


За інформацією Reuters, Ольмерт, перебуваючи на посаді міністра промисловості та торгівлі у 2003—2005 роках, отримував конверти з готівкою від Таланскі, який сподівався за його допомогою просунути власні ділові інтереси в Ізраїлі.


Вирішальну роль для вироку відіграли свідчення глави канцелярії екс-прем’єра Шули Закен, яку також визнано винною у шахрайстві та зловживанні довірою. Свідчити проти колишнього шефа Закен погодилася в обмін на пом’якшення покарання.


Торік Ольмерт уже отримав вирок (шість років ув’язнення) у справі про участь у корупційних схемах. Його звинуватили в отриманні хабара в 160 тисяч доларів за «підтримку» елітного будівництва в Єрусалимі. Хабар Ольмерт отримав, перебуваючи на посаді міського голови.


Ехуд Ольмерт не визнає себе винним в обох справах. Він досі на волі, оскільки триває розгляд апеляції ще за торішньою справою.