Під час перебування на Рівненщині радник Президента України, народний депутат Ольга Богомолець у спілкуванні з керівниками області порушила питання медичної та соціальної галузі, говорили про важливість участі медиків області у Всеукраїнських тренінгах із лікування стресової реакції військових. Заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук повідомив, що в області вже працюють над соціальною адаптацією демобілізованих учасників АТО — ними опікується спеціально створений оперативний штаб. А на наступну сесію Рівненської облради буде винесено питання щодо виділення коштів на реабілітацію кожного демобілізованого. Разом з тим, керівники області порушили питання щодо необхідності оздоровлення дітей учасників АТО та дітей-переселенців, яких на Рівненщині майже дві тисячі. Поки що в законодавстві не прописаний їхній статус, відтак і пільг для них немає. Не передбачені на їхнє оздоровлення й кошти у Фонді соціального страхування.


«Ми на обласному рівні робимо усе можливе для оздоровлення дітей цих категорій. Але цього недостатньо. Було б добре, якби Верховна Рада скасувала, або хоча б зупинила на цей рік дію статті, котра забороняє використовувати гроші Фонду. Адже ми зобов’язані оздоровити дітей цих категорій», — аргументував Олександр Савчук, на що Ольга Богомолець пообіцяла внести це питання для розгляду профільного комітету парламенту. Адже проблема організації літнього відпочинку дітей цих категорій фактично існує і в інших регіонах України.


Ольга Богомолець зустрілася з представниками постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Рівненської облради, гуртом обговорили перспективи реформування медичної галузі.


ТИМ ЧАСОМ


У місті Березне на Рівненщині обговорювали питання об’єднання територіальних громад Березнівського району. Директор Офісу реформ Руслан Сивий наголосив на перевагах громад, які об’єднаються. Серед них, зокрема, такі: об’єднана громада зможе самостійно розпоряджатися земельними ресурсами, які поза межами населеного пункту, до того ж після об’єднання 60 відсотків податку на доходи фізичних осіб залишатимуться територіальним громадам. За результатами обговорення вирішили погодити створення двох об’єднаних територіальних громад з центрами у місті Березне та селищі міського типу Соснове.


Рівне.