На будівлі Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 урочисто відкрили меморіальну дошку двом колишнім випускникам — Антону Цедіку та Святославу Горбенку (на знімку).

 


Обидва поклали голови зовсім недавно, захищаючи Україну від терористів. 27-річний боєць добровольчого батальйону «Донбас» Антон загинув під Іловайськом, а 19-річний «кіборг» Святослав — у донецькому аеропорту. Їхній відхід у вічність укотре підтвердив, що сьогодні стають у бій із ворогом і віддають життя за Батьківщину кращі її сини.


Стосовно згаданих героїв це твердження є не лише фігуральним. Вони належали до молодої еліти нашої держави. Адже у ліцеї №1 Полтави навчаються лише старшокласники, вступають сюди за результатами конкурсного відбору. Пізніше Антон Цедік одержав дипломи двох університетів, Станіслав Горбенко опановував науку одночасно на двох факультетах столичного вишу.


На урочистостях з нагоди відкриття меморіальної дошки їхні вчителі, наставники, учні ліцею, керівники міста говорили про своє переконання в тому, що ці хлопці неодмінно прославили б рідний навчальний заклад і в мирному житті. Однак під час війни свій рядок у його історію їм довелося вписати власною кров’ю...


Полтава.


Фото автора.