Громадська організація «Координаційний центр допомоги учасникам АТО» та один із інтернет-ресурсів із пошуку роботи «rabota.ua» вирішили допомогти демобілізованим бійцям із подальшим працевлаштуванням. Про старт спеціального проекту повідомила засновник Координаційного центру, народний депутат і заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко.
— Повернувшись із війни, люди часто уже не мають можливості виконувати ту роботу, якою займалися до цього. Їм потрібні нові знання та навички, — каже Ірина Сисоєнко.
Саме на це розрахований новий проект. У пілотному режимі він працюватиме у Київській області. Перспектива — розширення на всю країну. У рамках проекту буде створено гарячу лінію, на яку учасники АТО зможуть звертатися по консультації щодо працевлаштування. Зокрема, чекають і на дзвінки воїнів, які внаслідок боїв вратили працездатність.
— З кожним днем кількість демобілізованих зростатиме. Досвід роботи порталу дасть змогу нашим експертам відповісти на всі запитання, що стосуватимуться ринку праці України. А понад 40 тисяч вакансій допоможуть ветеранам швидко оцінити власні сили та включитися в пошук роботи, — сказав Максим Немеш, директор департаменту маркетингу та зв’язків із громадськістю кадрового порталу. Зараз, за його словами, триває підготовчий етап: демобілізованих знайомлять зі специфікою ринку праці, допомагають із написанням резюме та проходженням співбесід. Ще один пункт — різні освітні курси для підвищення або ж взагалі перекваліфікації бійців. Окремо працюватимуть із потенційними роботодавцями.
У тому, що проект свою цільову аудиторію знайде, його автори не сумніваються. За словами Ірини Сисоєнко, за час своєї роботи створений нею Координаційний центр надав юридичну та соціальну допомогу 2200 учасникам АТО. Із них 15% втратили свої посади через незаконні дії роботодавців, ще 20% на момент мобілізації працевлаштовані не були.
Більше про проект можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Координаційного центру — 0 800 30 00 21.