Учора Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зустрівся з представниками місії та представництвом Міжнародного валютного фонду в Україні.


Володимир Гройсман висловив подяку МВФ за підтримку економічного і фінансового сектору України і наголосив, що українська влада «наполеглива у виконанні своїх зобов’язань» перед міжнародними партнерами — фінансовими інституціями. «Верховна Рада конструктивно налаштована на подальше здійснення реформ», — заявив він.

Володимир Гройсман повідомив, що нині вживаються заходи для підвищення інституційної спроможності парламенту, прозорості та ефективності його роботи «з максимальним використанням новітніх технологій». «Дуже важливою є інституційна спроможність до проведення реформ», — підкреслив Голова Верховної Ради.


Керівник парламенту наголосив на важливості здійснення в Україні реформи з децентралізації, що є запорукою успішних реформ в інших сферах. «Для України ключовими у здатності проведення реформ є децентралізація влади і реформа місцевого самоврядування», — сказав він.


У свою чергу керівник місії МВФ в Україні Ніколай Георгієв високо оцінив зусилля керівництва Верховної Ради щодо законодавчого забезпечення процесу реформ.


Під час зустрічі сторони обговорили низку важливих законопроектів щодо реформування фінансової системи та енергетичного сектору. Говорячи про реформування енергетичної галузі, Володимир Гройсман, зокрема, наголосив на необхідності встановлення економічно обґрунтованих тарифів та запровадження адекватної системи соціального захисту.


Прес-служба  Верховної Ради України.

 

Зліва направо: Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, заступник директора Європейського департаменту МВФ Атанасіос Арванітіс, керівник місії МВФ в Україні Ніколай Георгієв.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.