Волонтери зібрали посаг для нареченої «кіборга» Олександра Гудаченка (на знімку), який перебував на лікуванні в Одеському військовому госпіталі.

 


26-літній уродженець Кіровоградської області потрапив у зону проведення АТО в травні минулого року. Був навідником гармати БМП 93-ї механізованої бригади. Пройшов важкі бої під Нетайловим і Авдіївкою. Із серпня по вересень 2014-го в складі легендарних «кіборгів» Олександр захищав Донецький аеропорт. 28 вересня під час виконання бойового завдання БМП Олександра підбили танком Т-72.


«Ми вийшли на прикриття хлопців, які відступали, і я саме вів вогонь, — згадує Гудаченко. — Якоїсь миті побачив спалах, почув страшний гуркіт і знепритомнів». Пораненого в руку й стегно бійця було евакуйовано і відправлено на лікування в Одеський військовий госпіталь. Тут його й розшукали волонтери.


Довідавшись про заповітну мрію Сашка — створити родину з коханою дівчиною — члени організації «Клуб успішних жінок» вирішили влаштувати для воїна свято й подарувати все необхідне для весілля. «Реабілітація має починатися з чогось приємного й хорошого. Щоб людина відчула, що вона справді кохана», — сказала одна з організаторів акції Віолета Велієва.


Днями Олександр Гудаченко із сестрою й матір’ю відвідав Одесу, де йому і вручили такий бажаний подарунок: обручки, келихи, рушники, весільну сукню для його обраниці, обереги на щастя й багато інших презентів. Не забули й про медовий місяць для молодят: Олександр одержав три сертифікати на тижневий відпочинок в одеському санаторії «Мирний», куди може поїхати зі своєї коханої Алісою, яка, до слова, вже скоро має народжувати.


Олександр зізнався, що його тягне на передову, але наречена й очікуване поповнення в родині — стимул для того, щоб залишитися вдома.

 

Одеська область.


Фото Бориса БУХМАНА.