У Львівському оперному театрі гала-концертом «Діти і зірки» завершився перший етап соціального мегапроекту «Мій тато захищає Батьківщину». Протягом двох місяців діти учасників АТО демонстрували свої творчі таланти, а найкращі з них взяли участь у заключному етапі.


Під час підбиття підсумків творчого змагання голова обласної ради Петро Колодій ухвалив несподіване рішення: «Ми планували закрити цей проект, але коли побачили, як активно до нього долучилися підприємці, митці, громадськість, вирішили продовжити це свято для дітей до завершення війни на сході».


Цій події передували конкурси малюнків, фотографій за участі школярів, чиї батьки воюють з агресором.


На заключний концерт прийшли діти з мамами, а деякі ще й з татами, які приїхали з Донбасу у відпустку. Своє мистецтво глядачам на гала-концерті дарували співаки Катерина Бужинська, Павло Табаков, Віктор Винник, Наталка Карпа, гурт «Ріка життя». Разом з відомими зірками на сцену виходили з творчими номерами і юні артисти, повідомляє наш львівський кореспондент Богдан КУШНІР.


Турбуються про дітей загиблих героїв та бійців, які нині на лінії вогню, і на Закарпатті, де протягом літніх канікул оздоровляться та відпочинуть за бюджетні кошти понад 35 тисяч дітей. Це трохи більше третини усієї малечі.
Першими отримають путівки сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних і малозабезпечених сімей, інваліди, талановиті та обдаровані школярі. Особливу увагу приділять малечі із сімей військовослужбовців, що не повернулися з фронту, а також дітлахам, чиї батьки мобілізовані, маленьким переселенцям.


Влітку працюватимуть 26 стаціонарних оздоровчих закладів і понад 220 шкільних таборів з денним перебуванням, до занять у яких під наглядом педагогів планують залучити майже 22 тисячі хлопчиків і дівчаток. А ще розіб’ють сім наметових містечок.


В ОДА кажуть, що Міносвіти ініціювало новий проект — літні мовні табори. Їхня мета — якісне вивчення іноземних мов і популяризація європейської інтеграції України. На Закарпатті працюватимуть 78 таких таборів, де чотири з половиною тисячі дітей матимуть змогу спілкуватися іноземними мовами: англійською, німецькою, французькою, угорською, румунською, польською, чеською та словацькою. На Берегівщині вирішили використати таку можливість для покращення знань української. Творчу діяльність у мовних школах протягом двох тижнів забезпечуватимуть досвідчені педагоги та волонтери.


«На цьогорічну літню оздоровчу кампанію з усіх джерел фінансування заплановано використати 17 383,8 тис. гривень, з яких майже третина — кошти обласного бюджету. Також буде залучено понад       4  млн. гривень спонсорських коштів», — сказав начальник управління молоді та спорту ОДА Денис Ман, інформує наш власкор Василь НИТКА.

 

Під час гала-концерту «Діти і зірки» у Львівській опері.


Фото Тараса ГРЕНЯ.